Leib

Tooted Leib on saadaval näiteks pagaritöökodades ja toidupoodides ning inimestele meeldib ka ise valmistada. Enamik lisandeid leiva küpsetamiseks on saadaval apteekides ja apteekides. Koostisosad Leivapätsi valmistamiseks on vaja ainult nelja põhikomponenti: teraviljajahu, nt nisu-, odra-, rukki- ja speltajahu. Joogivesi Sool… Loe edasi

Äädikas

Tooted Äädikas (atseetum) on saadaval toidupoodides ja spetsialiseeritud kauplustes. Prantsuse nimi “Vinaigre”, millest on tuletatud ka ingliskeelne nimi “Äädikas”, tähendab “haput veini” (le vin: vein, aigre: hapu). Äädikas on traditsiooniline toode, mida on valmistatud tuhandeid aastaid. Struktuur ja omadused Äädikas on vedel ... Loe edasi

Kääritatud toit

Tooted Kääritatud toidud on saadaval toidupoodides ja on ka omatehtud. Struktuur ja omadused Kääritatud toidud on toidud, mis on kääritatud, mis on koostisosade mikrobioloogiline lagunemine elusate bakterite või seente poolt. Selliste mikroorganismide tuntud näited on laktobatsillid (piimhappebakterid), pärmseened ja hallitusseened nagu… Loe edasi

Kuidas vahutavat kõhulahtisust diagnoositakse? | Vahuline kõhulahtisus

Kuidas diagnoositakse vahutavat kõhulahtisust? Vahusel kõhulahtisusel ei pruugi alguses olla tingimata patoloogilist põhjust. Seega võib roojamine näiteks teatud toidu tõttu ajutiselt muutuda, nii et see võib ilma erilise haigusväärtuseta muutuda vahuseks kõhulahtisuseks. Sümptomid, mis näitavad, et vahutav kõhulahtisus on patoloogiline, hõlmavad püsivat kõhtu… Loe edasi